ULEI DE MASLINE BIO

Beneficiile cunoscut deoarece antichitate

Maslinul a aparut īn a 12-mileniu ī.Hr. īn Asia Mica. Dar este de la 6 mileniu, cultura care a extins treptat pe tot bazinul mediteranean cu cresterea legiuni romane si anexarea a cucerit teritoriile. Phenomenul reproduce multe secole mai tārziu de catre spanioli īn coloniile lor din America Latina.

Beneficiile uleiului de masline, s-au cunoscut din antichitate deoarece egipteni, greci si romani au folosit-o, īn plus fata de bucatarie, pentru frumusetea lor si de produse cosmetice.

Īn Egipt, au fost macerate plantele aromatice īn ulei de masline pentru aroma si o piele moale dupa scaldat. Īn Grecia, sportivii, mai ales la Jocurile Olimpice, au folosit pentru a relaxa muschii lor īn fata concurentei. Hippocrates, Pliniu cel Batrān, Dioscorides, Avicenna si Averroes a folosit-o īn calitate de medicament magistrale. Unele dintre balsamurile lor ar fi folosit pentru mai putin de conforturi medicale ... va puteti imagina ca, īn ciuda lor , ele au fost precursorii de cosmetice pe baza de ulei de masline.

Acid oleic (de la Latina oleum : ulei de masline) este o monounsaturated de acizi grasi mai abundenta īn corpul nostru. Este principalul acid de familie si "Omega 9".

Spre deosebire de Omega 3 si Omega 6, Omega 9 nu sunt definite ca fiind o "cheie" : si anume ca organismul uman este capabil sa produca īn mod direct prin tragere la anumite alimente, printre care uleiul de masline.